>رزتا استون معروف ترین ، پرفروش ترین و بهترین پکیج آموزش زبان انگلیسی در دنیا به دو لهجه ی بریتیش و آمریکایی اورجینال در 2 DVD با 40% تخفیف بهاره
کوتاهترین جنگ تاریخ، جنگ بین انگلستان و سلطان نشین زنگبار بوده است که در سال 1896 رخ داد و تنها 38 دقیقه طول کشید. این جنگ با پیروزی انگلستان خاتمه یافت.
نمایی زیبا از نقاشی های فوق العاده سقف چهارسوق بازار قیصریه اصفهان که از بناهای دوره صفوی می باشد اين بازار به بازار سلطانى نيز معروف است.
اسب بالدار نمایی نقشی روی دیوار باستانی کاخ زمستانی شوش در زمان هخامنشیان است متاسفانه هنگام کشف این خاک از زیره خاک توسط یک هیئت فرانسوی بیشتر ستون و سر ستون های آن را بردند و به فرانسه انتقال دادند و همینک در موزه لوور فرانسه قرار دارد
اوج شکوه ایران در زمان خسرو پرویز ستودنی بود پیروزهای پی در پی فرماندهان خسرو پرویز مرز آن زمان به حداکثر خود رسانند آخرین پادشاه قدرمتند زمان ساسانیان که بعد از مرگش انزوال و سستی ایران را فرا گرفت و باعث شکست ساسانیان از اعراب شد سپهبد شهربراز و شاهین بهمنزادگان از سرداران به نام زمان ساسانیان بودند.
شهربراز که به صورت شهروراز نیز نوشته شده است که معنی آن گراز شاهی می باشد در ایران باستان، گراز با ایزد وهرام در اساطیر زرتشتی هم پیوند بود و نماد پیروزی به شمار میرفت شهربراز فرماندهی نظامی و همچنین شخصیت ستیزهجوی داشت که توانست به همراه شاهین سوریه، فلسطین، آناتولی، مصر و حتی لیبی را تسخیر نماید و ازین رو محبوبیت زیادی نزد ایرانیان پیدا کرد شهربزار از خاندان مهران بود یکی از هفت خاندان پارتی به شمار میرفت. او فرزند شخصی به نام اردشیر بودا و با میرهران خواهر خسرو پرویز، پادشاه ساسانی پیوند زناشویی بست که از او یک پسر به نام شاپور شهروراز داشت.
پس از مرگ قباد دوم، هراکلیوس نامهای برای شهربراز فرستاد که در آن گفته بود
حال که شاه ایران مرده، تخت و پادشاهی برایت فراهم شده است. من آن را به تو و فرزندانت ارزانی میدارم. اگر ارتشی نیاز داری، هر اندازه که بخواهی برایت نیرو میفرستم.
شهربراز در ۲۷ آوریل ۶۲۹ تیسپون را با ۶٫۰۰۰ نیرو محاصره کرد اما در گرفتن شهر ناتوان بود، پس با پیروز خسرو، فرمانده پارسی و وزیر سابق امپراتوری در دوره پادشاهی پدر اردشیر، قباد دوم، همدست شد. همچنین نامدارجشنس هم با او یار گشت؛ کسی که در سال ۶۲۶ به جانشینی شهربراز در نیمروز انتخاب شده بود شهربراز همراه این دو چهرهٔ قدرتمند، تیسفون را تسخیر و اردشیر سوم و بسیاری از اشرافزادگان ساسانی را اعدام کرد، که از جمله این اشرافزادگان میتوان به وزیر اردشیر، ماهآذر گشنسب اشاره نمود. سپس شهربراز شاه جدید امپراتوری ساسانی شد. کاردارگان که پس از غصب تخت شاهی مخالف شهربراز بود کشته شد.
شهربراز نقش بسیار برجستهای در آخرین جنگ ایران و روم شرقی و رویدادهایی که پس از جنگ رخ دادند، بازی کرد نتیجهٔ شورش او در برابر خسرو پرویز، پیروزی شکستآمیز بیزانس در برابر شاهنشاهی ساسانی بود و باعث شد شاهنشاهی ساسانی، درگیر جنگ داخلی شود. پس از مرگ شهربراز، فرزندش شاپور شهروراز، بوراندخت را از پادشاهی برکنار کرد و خود شاه امپراتوری ساسانی شد.
پادشاهی فرزند او هم خیلی نپایید و خیلی زود اشرافزادگان ساسانی او را برکنار کردند در همان دوره، نیکتاس ایرانی، فرزند شهربراز، به خدمتنظام بیزانسی وارد شد و بعدها در نبرد یرموک از رشتهجنگهای بیزانس و اعراب، از سرداران بیزانسی بود.
هراکلیوس همچنین فرزند مسیحی شهربراز، نیکتاس ایرانی را جانشین شهربراز خطاب کرده بود جانشینی یک ایرانیِ مسیحی بر تخت شاهی ساسانی، راه را برای مسیحیکردن ایران میگشود پس از مدتی، شهربراز، شمتا فرزند یزدین، را در کلیسای مرقه مصلوب کرد دلیل این اعدام این گونه گزارش شده که شمتا در زمان پادشاهی خسرو پرویز به شهربراز توهین کرده بوده است. چهل روز بعد، در مراسمی، شخصی به نام فرخ هرمزد، با پرتاب یک نیزه به سوی شهربراز، او را به کشت. فرخ هرمزد سپس به بوراندخت، دختر خسرو پرویز، کمک کرد تا به پادشاهی برسد.
شاهین بهمنزادگان از سرداران به نام ایرانی و قبل اسلام بود که از طرف پدرش به خاندان سورن و از مادری به خاندان کارن نسبت داده شده او در سال 602 میلادی با لشکرش شکست سختی به اپراتوری روم تحمیل کرد این شکست موجب شد تا امپراتوری بیزانس به دو نیم تقسیم شود و ارتباط زمینی قسطنطنیه و آناتولی را با سوریه، فلسطین، مصر و کارتاژ قطع شود همچنین از طرف دیگر در سال ۶۱۷ میلادی، شاهین سردار نامی دیگر ایران از کاپادوکیه گذشته ممالک آسیای صغیر را یک به یک گرفت و به کالسدون (کوی قاضیکوی در استانبول امروزی) نزدیکی قسطنطنیه رسید. هراکلیوس در این زمان با سردار ایرانی ملاقاتی کرده، سفیری نزد خسرو پرویز برای مذاکرات صلح فرستاده شد، ولی مذاکرات به جایی نرسید. خسرو نه تنها برای مذاکرات صلح حاضر نشد، بلکه سفیر را در حبس انداخته، تهدید به قتل کرد. پس از آن کالسدون بهزودی توسط قشون ایران تسخیر شد و ایران تقریباً به حدود زمان هخامنشی رسید.
دو سردار ایرانی شاهین و شهربراز در زمان خسرو پرویز شخصیت هایی هستند که کمتر ایرانی از آن ها خبر دارد و راجب آنها اطلاعاتی می داند
این هم یکی دیگر از کاخ های و بناهای تاریخی بجا مانده از دوره صفوی بوده که حدود 130 سال یا کمی بیشتر توسط ظله سلطان حاکم اصفهان در عهد قاجار تخریب گردید این کاخ زیبا در نزدیکی کاخ آینه خانه و همچنین عمارت نمکدان قرار داشت کاخس سلظنتی و بسیار زیبا که مکان آن دقیقا روبروی پل چوبی بود تا ازین پل بتوان به راحتی به این کاخ ها و عمارت های باشکوه قدم گذاشت در زیر چندین عکس از این کاخ و همچنین نقاشی هایی از کاخ تاریخی هفت دست اصفهان برایتان قرار دادیم ، نقاشیهایی که جهانگردان در گذشته آن را کشیده تا ما را از وجود چنین کاخ هایی مطلع سازند.
عکس زیبا از کاخ هفت دست در سده ی 19 میلادی
در عکس بالا کاخ هفت دست در کنار پل چوبی را مشاهده می کنید
عمارت تاریخی نمکدان یکی از اثار تاریخی باقی مانده از دوران صوفی بوده که در زمان قاجار و به دست ظله سلطان (حاکم اصفهان) و پسر ارشد ناصرالدین شاه تخریب گریدید و با دیدن عکس های قدیمی آن فقط حسرت ان برای ما باقی مانده است این عمارت ۸ ضلعی نوعی حوضخانه بوده با یک اتاق مرکزی و چند اتاق فرعی با ۱۶ زرع مساحت و ۲ ستون با ارتفاع ۶ متر.در سال ۱۸۸۹ (۱۳۰۶) ه.ق همه عمارت به دستور ظل السلطان و به دست منشی در حضورش تخریب می شود.
برای دوستانی که درخواست انشتار مطلبی راجب شیشه و تاریخچه ی ساخت آن داده بودند میتوانند در این مطلب هرانچه را که باید راجب شیشه بدانند انسان حتی پیش از اینکه خود شیشه بسازد، شیشههای طبیعی نظیر فولگوریت و کوارتز را کشف نموده و از آنها در موارد گوناگون استفاده کرده است.
اطلاعاتی راجب اینکه چه کسی شیشه را اختراع کرد یا چگونه اختراع شد اطلاعاتی دقیق در دست نیست اما طبق یک داستان قدیمی ، فینیقیها برحسب تصادف ، نخستین شیشه را ساختهاند. داستان ، روایت بر مسافران یک کشتی دارد که در سوریه لنگر انداخته بودند. آنها برای درست کردن اجاق ، چون سنگی نیافته بودند، از قطعههایی از بار کشتی که پودر رختشویی بود، استفاده کرده بودند هنگام پختن غذا ناگهان مشاهده کردهاند که در اثر حرارت اجاق ، قطعههای سود با شنهای دور خود ترکیب شده و به شیشه تبدیل شدهاند البته ما دلیلی بر درستی یا نادرستی این داستان نداریم.
سیر تحولی و رشد شیشه در تاریخ میخوانیم که به احتمال ، دههزار سال پیش از میلاد مسیح در کشور مصر یا سوریه ، یک نوع شیشه ابتدایی ساخته شده است. ولی مدارکی دال بر صحت این موضوع در دست نیست، ولی یقین داریم که در 300 سال پیش از میلاد ، در مصر کارگاههای کوچک شیشهگری وجود داشته است و شیشه را از ماسه و سود میساختند. میتوان گفت در آن تاریخ ، وسایل شیشهای جزو اشیاء تجملی مورد استفاده درباریان و توانگران قرار گرفته است.
کاربردهای امروزی شیشه امروزه ، شیشه همه جا در خدمت انسان است. این ماده ، نهتنها ظرفهای خوراکی ما را تشکیل میدهند، بلکه از اتومبیل و هواپیما گرفته تا سفینههایی که راه کرههای دیگر را در پیش میگیرند، بطور قطع شیشه دارند. بویژه این که همین شیشه بود که به صورت عدسی در آمد و چشم انسان کنجکاو را به سوی آسمانها باز کرد و به صورت وسیلهای برای دیدن نادیدنیها در آمد. امروزه نیز در آزمایشهای علمی بیشمار ، وسایل شیشهای ، مورد نیاز پژوهشگران جهان است.
در سده سیزدهم میلادی ، اروپائیان ، شیشه رنگی را ساختند و از آن ، جهت تزئین کلیساها استفاده کردند. اما در آن زمان ، یک وسیله شیشهای ، حاصل مدتها تلاش و کوشش یک هنرمند بود و این کار دستی قیمت سرسامآوری داشت. تنها از اوایل سده نوزدهم است که ماشین شیشهسازی به روش فشردن ماده مذاب آن اختراع شد و وسایل گوناگون و ارزانقیمت شیشهای متداول گردید.
برج های تاریخی کبوتر در اصفهان ، در اصفهان برج های تاریخی معروف به برج کبوتر بسییار زیاد است که برخی رو به زوال است و برخی را ترمیم و بازسازی کرده اند در گذشته برای تقویت خاک اصفهان از فضولات کبوتر ها استفاده میکردند و این برج ها را به این دلیل ساختن با ما در سایت behbaz همراه باشید
این برج درقرن 16میلادی بنا شده است نقشه ی این برج به صورت یک دایره نیست بلکه حالت یک گل راداشته که دورتادور برج از 8دایره ویک دایره در وسط تشکیل شده است . ارتفاع آن 18متر،16مترقطر قاعده پایین میباشد ساختار این برج ازخشت خام ،گل و پینه میباشدوعلی رغم ساده بودن مصالح آن، ازنظر مهندسی ومعماری بی نظیر میباشد ساختاربرج به صورت سه طبقه میباشد که داخل برج 15000لانه کبوتر وجود داردیعنی 15000کبوتر میتواننددراین برج اسکان گزینند وهمچنین 770 حفره دربالای برج میباشد که کبوتر ها از12استوانه به همراه استوانه مرکزمیتوانند وارد این برج شوند وانداز ه ی ورودیهابه اندازه ی بدن کبوتر ها میباشددرصورتی که یک پرنده با اندازه ی بزرگتر نمیتواندداخل این برج شود.
ابعاد حفره 18×20×25سانتی مترکه اندازه ی یک لانه از اندازه ی بدن کبوتر تبعیت میکند.
کارکرد برج کبوتر گونه است؟
به دلیل اینکه اصفهان دارای خاک آبرفتی میباشد وخاک آبرفتی دارای موجودات ذره بینی نمیباشد ولی فضولات کبوترها به دلیل داشتن این ذرات ذره بینی این برج ها ساخته شد تا بتوانند از فضولات کبوترها برای تقویت خاک استفاده کنند.
کبوترها دارای یک سری دشمن میباشند:
1-خزندگان(مار) 2-پرندگان
برای اینکه این کبوترها از اینکه موردحمله خزندگان مثل مار در امان بماند از چندین روش استفاده کرده اند
پرنده هایی مثل کرکس وعقاب و...نیز دشمن کبوترها میباشند به همین دلیل اندازه ی ورود به لانه اندازه ی بدن کبوترهامیباشدبرای همین این پرندگان بزرگ نمیتوانند وارد برج شوند.
سایت تفریحی به باز - برج های تاریخی کبوتر در اصفهان
آتسکده های تاریخی ایران هر کدم مزیت خاص خود را دارند در سایت تفریحی behbaz.ir سعی داریم شما را به صورت جامع با آتشکده نارخی اصفهان اشنا کنیم یکی از اتشکده های اعجاب انگیزی که از زمان قبل اسلام و دوره امپراتوری ساسانیان بجای مانده است اگر به دنبال تحقیق در مورد آتشگاه اصفهان با ما همراه باشید آتشکده ای زرتشتی از دوره ساسانی است که بر بالای کوه آتشگاه در ۸ کیلومتری غرب اصفهان و به فاصله ۲ کیلومتر بعد از منارجنبان در سمت شمال بزرگراه اصفهان به نجف آباد واقع است آتشگاه اصفهان یکی از سه اثر قدیمی به جا مانده از دوران باستان و از نظر بزرگی سومین اثر موجود در شهر اصفهان است و یکی از ۷ آتشکده بزرگ ایران در زمان قباد ساسانی میباشد تپه آتشگاه، از جنس سنگهای رسوبی است. تراز پایینی آن در ارتفاع ۱۶۱۰ متر از سطح دریا حدود ۵۰ متر بالاتر از تر از مرکز شهر اصفهان و فراز آن در ارتفاع ۱۷۱۵ متری از سطح دریا واقع شده است. این تپه از نظر زمین شناسی در دوره کرتاسه تشکیل شده است. این بنای خشتی غریب که بر فراز کوهچه ای به بلندای ۱۰۰ متر (نسبت به دشت اطراف) در بخش ماربین اصفهان جای دارد، نخستین بار از سوی اَوِستا شناس بزرگ «ویلیامز جکسن» در اوایل قرن بیستم میلادی، مورد توجه و بررسی علمی قرار گرفت.
اکثر مورخین اسلامی از جمله ابن حمداله مستوفی و خردادبه و ابن حوقل از این بنا نام برده و آن را آتشکده معرفی کرده اند و دانشمندان خارجی نیز درباره آتشگاه پژوهش و بررسی کرده اند که از جمله آنها ماکسیم سیرو و آندره گدار فرانسوی هستند.
«میترا آزاد»، در رسالهٔ دکتری خود تحت عنوان «بررسی تحول بناهای مذهبی دوره ساسانی به بناهای مذهبی قرون اولیه اسلامی ایران» (دانشگاه تربیت مدرس – سال ۱۳۸۴ شمسی) با تکمیل کردن گزارش موبد شهمردان در ذکر آتشخانه های ایران و یاری گرفتن از مطالعات «دیتریش هوف» درباره گونه شناسی چهارتاق های ساسانی فارس و نیز مطالعات «شیپ مان» در روند دگرگونی و توسعه آتشکدهها، به شرح بناهای مذهبی ایران پیش از اسلام میپردازد و در جایی که از آتشگاه اصفهان سخن می راند، بنای استوانه ای شکل فوقانی آن را از نظر دارا بودن پلان دایره ای شکل، با بنای موسوم به «آتشگاه چاهک» در استان قم مقایسه میکند.
طبق تحقیقی که در مورد آتشگاه اصفهان شد از آتشگاه اصفهان در متون کهن، به نام «دژ ماربین/مهرین» یاد شده و اشاراتی درباره شهرک باستانی «مهرین» رفته است. یافته شدن سفالهای گورتان و نامهای باستانی روستاهای ماربین، گواه بسندهای است بر وجود فرهنگ و تمدنی دیرسال در این بخش، که متاسفانه بسیار مورد بی توجهی واقع شده است. بافتِ ساختمانیِ این مجموعه از لایههای خشتی است. میانِ دو ردیف خشت را هم یک لایه نازکِ نِی (که از رودخانه آورده میشده) قرار میدادند تا بر استحکام آن بیفزایند. پایههای بزرگ و خشتیِ بنا تقریبا از میانه تپه آتشگاه آغاز میشوند و در بالا به ستون هایی محکم و قابلِ اعتماد تبدیل میشدند که در گذشته اتاق هایی نیز بر رویِ آنها قرار داشته است. در برخی جاها نیز بقایایی از راه پله هایی منظم و کنده شده در دلِ سنگ به چشم می خورد که تا بالا ادامه داشته است اما امروزه از میان رفته اند. در بالای تپه بنایی گرد ساخته شده که می توان آن را نقطه نهاییِ معماریِ این بنا معرفی کرد. بر رویِ تپه، هیچ بنایی بلندتر از آن ساخته نشده است. این اتاق دارای هشت گوشه است و در هر گوشه یک پنجره هم رو به بیرون دارد. گفته میشود موبدانِ زرتشتی، آتش مقدس را در درونِ این اتاق قرار میداده اند.
این مجموعه دارای اتاق ها و ساختمان هایی در چهار جهتِ تپه بوده که تا زیرِ اتاقک آتشگاه ادامه مییافته اند و البته اکنون تنها سازه های بخشِ شمالی و بخشی از قسمتِ شرقی سالم مانده اند و به نظر میرسد مربوط به بازسازیِ این بنا در دوره پهلوی باشند. بر رویِ برخی از خشت های به کار رفته در سازههای بخشِ شمالی میتوان عددِ ۱۳۵۲ را دید که در قالبِ خشتها تعبیه شده است.
امروزه توجهی برای حفظ و نگهداری این مجموعه صورت نمیگیرد. در بافتِ ساختمانهای این بنا میتوان سوراخهای زیادی را دید که به دستِ گنج یابان کنده شده است. بازدید کنندگان نیز خود باید راهِ بالا رفتن را انتخاب کنند و با توجه به ساختار تپه و خشتی بودنِ این سازه، سرعت تخریب به وسیله بازدید کنندگان بیشتر میشود.
تحقیق در مورد آتشگاه اصفهان - آتشگاه تاریخی اصفهان در سال ۱۳۳۰ و با شماره ۳۸۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید ،سایت تفرخحی به باز
ایا به دنبال اطلاعات در باره ی بازی جذاب تخته نرد هستید؟؟؟ ما تمام اطلاعات مورد نیاز شما در مورد بازی تخته را در زیر قرار دادیم اطلاعات در مورد بازی تخته نرد را میتوانید از سایت تفریحی و سرگرمی به باز در زیر مشاهده نمایید.
زمان تقریبی پیدایش تخته نرد کی بود؟ در زمان پادشاهی انوشیروان خسرو پسر قباد، پادشاه هند (دیورسام بزرگ) برای سنجش خرد و دانایی ایرانیان و اثبات برتری خود شطرنجی را که مهره های آن از زمرد و یاقوت سرخ بود، به همراه هدایایی نفیس به دربار ایران فرستاد و «تخت ریتوس» دانا را نیز گماردهء انجام این کار ساخت.
او در نامهای به پادشاه ایران نوشت: «از آنجا که شما شاهنشاه ما هستید، دانایان شما نیز باید از دانایان ما برتر باشند. پس یا روش و شیوهء آنچه را که به نزدشما فرستادهایم (شطرنج) بازگویید و یا پس از این ساو و باج برای ما بفرستید» شاه ایران زمین پس از خواندن نامه چهل روز زمان خواست و هیچ یک از دانایان در این چند روز چاره و روش آن را نیافت، تا اینکه روز چهلم بزرگمهر که داناترین وزیرانوشیروان بود به پا خاست و گفت: «این شطرنج را چون میدان جنگ ساختهاند که دو طرف با مهره های خود با هم میجنگند و هر کدام خرد و دوراندیشی بیشتری داشته باشد، پیروز میشود.» و رازهای کامل بازی شطرنج و روش چیدن مهره ها را گفت.
شاهنشاه سه بار بر او درود فرستاد و دوازده هزار سکه به او پاداش داد. پس از آن «تخت ریتوس» با بزرگمهر به بازی پرداخت. بزرگمهر سه بار بر تخت ریتوس پیروز شد.
روز بعد بزرگمهر تخت ریتوس را به نزد خود خواند و وسیلۀ بازی دیگری را نشان داد و گفت: اگر شما این را پاسخ دادید ما باجگزار شما میشویم و اگر نتوانستید باید باجگذار ما باشید.» دیورسام چهل روز زمان خواست، اما هیچ یک از دانایان آن سرزمین نتوانستند «وین اردشیر» را چاره گشایی کنند و به این ترتیب شاه هندوستان پذیرفت که باجگذار ایران باشد.
حالا فلسفه ی پیدایش تخته نرد و رموز بازی تخته را در زیر میتوانید مطالعه نمایید
۳۰ مهره : نشان گر ۳۰ شبانه روز یک ماه
۲۴ خانه : نشان گر ۲۴ ساعت شبانه روز
۴ قسمت زمین : ۴ فصل سال
۵ دست بازی : ۵ وقت یک شبانه روز
۲ رنگ سیاه و سپید : شب و روز
هر طرف زمین ۱۲ خانه دارد : ۱۲ ماه سال
تخته نرد : کره زمین
زمین بازی : آسمان
تاس : ستاره بخت و اقبال
گردش تاس ها : گردش ایام
مهره ها: انسان ها
گردش مهره در زمین: حرکت انسان ها (زندگی)
برداشتن مهره در پایان هر بازی: مرگ انسان ها
اعداد تاس در تخته نرد :
۱ – یکتایی و خداپرستی
۲ – آسمان و زمین
۳ – پندار نیک ؛ گفتار نیک ، کردار نیک
۴ – اباختر (شمال) ، نیمروز (جنوب)، خاور (شرق)، باختر (غرب)
۵ – خورشید، ماه ، ستاره ، آتش ، رعد (ابر و باد و مه و خورشید و فلک)
۶ – شش روز آفرینش
تخته نرد یک بازی باستانی و بسیار مهیج است که در سراسر دنیا طرفداران بسیاری دارد امید واریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد، سایت تفریحی behbaz